Podnikateľské prostredie a jeho úskalia

| | 0 Comments

Podnikanie ako také si získava v poslednej dobe čoraz väčšiu obľubu. Je to hlavne kvôli tomu, že ľudia odmietajú neustále počúvať príkazy a pracovať tvrdo za nízky plat. Takto si dokážu riadiť sami svoj čas a vedia ovplyvniť vlastným úsilím to koľko zarobia. Práve pre to je podnikateľské prostredie veľmi veľké a na Slovensku čoraz viac rozšírenejšie najmä medzi mladými ľuďmi.

podnikání

Podnikateľské prostredie však prináša aj množstvo rizík na ktoré je potrebné sa pripraviť. Najťažším obdobím nemusí byť len začiatok podnikanie. Ak nájdete dieru na trhu a začnete podnikať tak práve začiatok budete mať najviac zákazníkov a objednávok. Horšie obdobie príde potom, keď sa dopyt začne postupne znižovať a prídete do bodu stagnácie. Práve toto obdobie rozhoduje o prežití a ďalšom fungovaní vašej firmy.

podnikatelka

Zákony

Ďalším úskalím v podnikaní sú daňové zákony. Keďže daňové zákony sú v našej krajine nastavené podľa môjho názoru dosť zle voči podnikateľským subjektom. Práve pre to musíte poznať veľmi dobre jednotlivé podmienky a povinnosti. Najlepším riešením je tieto záležitosti prenechať ekonómke a opýtať sa jej aspoň základné informácie. Takto si ušetríte množstvo starostí a nebude to pre vás zbytočnou príťažou.

Jedným z možných rizík sú aj dodávateľské a odberateľské vzťahy. Tu si treba dávať veľký pozor na to s kým obchodujete a vedieť aj jeho zadlženosť. Potom sa vyhnete zbytočným problémom. Pri dodávaní tovaru si treba dávať veľký pozor na určenie jasných podmienok. Je dobré ich mať zmluvne určené a tak nemôžete prísť k žiadnej ujme. Treba si dávať veľký pozor na dodržiavanie dátumov. Byť dochvíľnym je veľmi podstatné.

dohoda

Začiatočným problémom býva najmä vstupný kapitál. Samozrejme je dobré ísť do podnikania bez úverov, avšak v našej krajine to nie je veľmi realistické. Ak už aj začínate s úvermi dbajte na dôkladne premyslenie jeho splácania. Nič nenechávajte na náhodu a snažte sa byť stále krok v pred!